Известие

Collapse
No announcement yet.

въпрос за свещи

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• въпрос за свещи

Поръчах си свещи шампион каквито ги пише в книжката на алфа,те са C6YCC но са се объркали и са ми пратели, C9YCC, искам да попитам ако ги сложа имали проблем.

Ами отвори някой каталог и сравни основните показатели.
    Топлинно число ала бала, резби и прочие.
    Ако съвпадат - ок.
    Ако имаш разлики обаче не те съветвам.
    Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
    ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

Абе те шампиона не са ли менте.... а за тези мисля че бяха с различни топлинни числа...
      Alfa Romeo 155 1.8 8v '95 - Ex ... Alfa Romeo 156 2.0 TS '99 - Ex ...
      Alfa Romeo 156 SW Facelift 2.4 JTD M-JET 20v '04 +++
      Alfa Romeo GTV Phase 1 2.0 20v Тurbo '95 + Още едно 2.0 ТС ....

Comment

Моята алфа допреди един месец беше с C9YC, C9YCC го дават с някакъв мааалко по-специален електрод и карали уж повече ама като параметри двете са еднакви. Иначе колегата е прав че са с различни топлинни числа от това което се препоръчва и поне при мен ефекта след като ги махнах Шампионите бе по-добра работа на двигателя и като че ли по-малък разход. Но не мога да твърдя че това се дължи на свещите защото по същото време променях и други работи. С една дума, можеш и с тези да караш но ако има начин ги смени.
        И друго, в един от магазините ми бяха казали че точно C6YCC не се произвеждали вече и ако това е истина (в което не съм убеден) то е много вероятно да са менте
        167.AR67302

Comment

Първоначално публикувано от dcntd
          Моята алфа допреди един месец беше с C9YC, C9YCC го дават с някакъв мааалко по-специален електрод и карали уж повече ама като параметри двете са еднакви. Иначе колегата е прав че са с различни топлинни числа от това което се препоръчва и поне при мен ефекта след като ги махнах Шампионите бе по-добра работа на двигателя и като че ли по-малък разход. Но не мога да твърдя че това се дължи на свещите защото по същото време променях и други работи. С една дума, можеш и с тези да караш но ако има начин ги смени.
          И друго, в един от магазините ми бяха казали че точно C6YCC не се произвеждали вече и ако това е истина (в което не съм убеден) то е много вероятно да са менте
          Преди 2 седмици си купих С6YCC, за близо 100 кинта.Нищо чудно да излязат ментаци.
          А вече не се произвеждат Golden Lodge/така ме светнаха в магазина/
          АR 33 1.5-ex;АR 155 2.0TS-ex
          FIAT TEMPRA 1.6i.e.-ex;AR 155 1.8TS-ex;FIAT bravo 1.6 16v;ALFA ROMEO 155 2.0 16V-ex,AR 156 2.0 TS

Comment

Първоначално публикувано от XaBu4ko
            Абе те шампиона не са ли менте.... а за тези мисля че бяха с различни топлинни числа...
            Колегата живее в истинския ЕС, не е като нас Може и да не са менте
            Бивши: 155 2.5 V6, 156 2.4 JTD 150, 166 FL 2.0 CF3
            Настоящи: 155 2.0 8V - първата любов + 155 2.0 16V донор + 155 2.5 V6
            Thank you, VFTI, thank you!

Comment

Еее не мога да си го представя това свят без МЕНТЕТА.....
              Alfa Romeo 155 1.8 8v '95 - Ex ... Alfa Romeo 156 2.0 TS '99 - Ex ...
              Alfa Romeo 156 SW Facelift 2.4 JTD M-JET 20v '04 +++
              Alfa Romeo GTV Phase 1 2.0 20v Тurbo '95 + Още едно 2.0 ТС ....

Comment

Working...
              X